Mašinska obrada motora

Kompletan servis obrade motora

MAŠINSKA OBRADA PO MERI VAŠEG MOTORA

Primetili ste koliko je teško pronaći profesionalnog i iskusnog majstora koji ima potrebna znanja i veštine za rešavanje problema koji se javljaju kod turbo motora? Sigurno ste se do sada već susretali sa nepouzdanim i neodgovornim majstorima i nailazili na probleme koji samo naizgled budu rešeni? Specifičnost materije rada usko je vezana za problematiku postojanja adekvatnih i stručnih kadrova koji se na efikasan način mogu uhvatiti u koštac sa nastalim problemima turbo motora i rešiti ih u najkraćem vremenskom roku.

KOMPLETAN SERVIS I REMONT

Ukoliko vam je dosta uzaludno bačenih para, vremena i živaca, imamo sjajnu vest za vas. Potraga je napokon završena. U Turbo servisu Božec imate priliku da rešite sve probleme sa svojim turbo vozilom, uradite kompletan servis i remont turbo motora, i to sve na jednom mestu.

masinska-obrada-motora-turbo-servis-6
masinska-obrada-motora-turbo-servis-2
masinska-obrada-motora-turbo-servis-1

KVALITETNIM RADOM DO OPRAVDANOG POVERENJA

Kvalitetan i efektivan rad sa turbo motorima zahteva posedovanje značajnih znanja i veština u ovoj oblasti, kao i konstantnu nadgradnju i usavršavanje postojećih znanja.

Svesni te činjenice, rado i često ulažemo u profesionalni razvoj naših zaposlenih. U našem turbo servisu rade visoko obučeni majstori, vrhunski profesionalci u svom poslu. Željni novih znanja koja im pomažu da svoj posao obavljaju predano, svakom problemu pristupaju detaljno, postižući maksimalne rezultate.

KOMPLETNA DIJAGNOSTIKA

Kvalitetan i efektivan rad sa turbo motorima zahteva posedovanje značajnih znanja i veština u ovoj oblasti, kao i konstantnu nadgradnju i usavršavanje postojećih znanja.

Jedan od razloga zašto nam se mušterije uvek rado vraćaju i često preporučuju drugima. Trudimo se da udovoljimo svim realnim potrebama naših klijenata i učinimo da zadovoljni izađu iz našeg turbo servisa. Pružamo usluge mašinske obrade motora, remonta motora, kompletnog turbo servisa i remonta svih tipova turbokompresora. Kod nas možete dobiti i uslugu kompletne dijagnostike svog automobila uz adekvatno i realno rešenje svih postojećih problema.

masinska-obrada-motora-turbo-servis-7

Brzina i sistematičnost

Dijagnostika
Faza 1
 • Demontaža dela motora
 • Vizuelni pregled
 • Utvrđivanje ID broja
 • Priprema za defektažu
 • Konsultacije sa klijentom
Čišćenje delova
Faza 2
 • Odmašćivanje i čišćenje
 • Peskarenje
 • Staklarenje
 • Pranje i poliranje
 • Priprema delova za obradu
Defektaža
Faza 3
 • Utvrđivanje uzroka kvara
 • Pregled svakog dela ponaosob
 • Kontrolno merenje
 • Određivanje cene
 • Predlog rešenja
Zamena ili obrada delova
Faza 4
 • Zamena oštećenih delova
 • Obrada radilice
 • Obrada bloka
 • Obrada glave motora
 • Obrada klipnjača
Kontrolno ispitivanje
Faza 5
 • Servis se privodi kraju
 • Dodatna kontrola
 • Vakuum test
 • Štelovanje ventila
 • Ispitivanje na probnom stolu
Kompletan servis
Faza 6
 • Sklapanje motora
 • Detaljan izveštaj o servisu
 • Garancija 12 meseci
 • Kompletno remontovan motor
 • Vozilo spremno za vožnju

GARANCIJA KVALITETA

Kako bismo vas rešili brige na duže staze i uverili u kvalitet koji nudimo, dajemo vam garanciju od čak 12 meseci na sve usluge urađene u našem turbo servisu. O zadovoljstvu naših klijenata govori i činjenica da nam mnogi od njih poklanjaju poverenje već dugi niz godina.

KAKO IZGLEDA USLUGA MAŠINSKE OBRADE MOTORA?

Generalni remont motora počinje vizuelnim pregledom i ustanovljavanjem tačnog modela motora. Nakon toga se vrši rasklapanje motora, pranje u ultrazvučnoj kadi i pregled svakog njegovog pojedinačnog dela. Kada se ustanovi razlog, mesto i veličina nastalog kvara, predlaže se rešenje uz cenu popravke.

Nakon vašeg pristanka na uslove popravke započinje proces mašinske obrade motora koja uključuje obradu glave, bloka, klipnjača i radilice. Kada se proces završi, turbo motor se sklapa i na kraju proverava njegov rad na ispitnom stolu. Postoji mogućnost i obrade pojedinačnih delova turbo motora – radilice, glave motora, bloka ili klipnjače.

masinska-obrada-motora-turbo-servis-12

MAŠINSKA OBRADA MOTORA

masinska-obrada-motora-turbo-servis-13

OBRADA RADILICE

Proces mašinske obrade radilice počinje njenim pranjem, nakon čega se meri i proverava da li je kriva ili je negde napukla. Kada se taj proces završi, dobijate obaveštenje o ustanovljenom stanju i ceni popravke.

Nakon vaše saglasnosti na uslove popravke i uz preduslov da radilica nema trajnih oštećenja (u tom slučaju je potrebna zamena), vrši se mašinska obrada koja uključuje brušenje i poliranje.

Kvalitet bez premca

Konstantno unapređujemo svoja znanja i veštine koje nam omogućavaju da svojim mušterijama pružimo neprikosnovenu uslugu i sigurnost kvaliteta.

Sve na jednom mestu

Zbog velikog broja obučenih majstora koji rade u našem turbo servisu, omogućavamo vam kompletnu uslugu popravke svih nastalih kvarova.

Transparentno poslovanje

Pozvani ste da budete prisutni prilikom defektaže turbokompresora i odmah na licu mesta dobijete informacije o uzrocima nastanka kvara.

Klijent na prvom mestu

Kod nas ste uvek dobrodošli, za svako pitanje, svaku nedoumicu, svaki problem koji imate sa vašim vozilom spremni smo da rešimo u najkraćem roku.

Stručni majstori

Svi naši radnici pored neophodnih teorijskih znanja u oblasti rada imaju i značajne praktične veštine koje im pomažu da posao obave što bolje.

12 meseci garancije

Da bismo vam osigurali bezbrižan period nakon turbo servisa vašeg vozila, na svaku našu uslugu dajemo garanciju od čak 12 meseci.

OBRADA GLAVE MOTORA

Kod nas možete obaviti kompletan servis turbokompresora koji podrazumeva demontažu i montažu turbokompresora uz remont, kao i delimičnu ili kompletnu zamenu delova, u zavisnosti od postojećih oštećenja. Naši majstori su vrsni poznavaoci motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Poznaju principe rada turbokompresora i konstantno unapređuju svoja znanja što im omogućava da prepoznaju i efikasno reše svaki problem turbokompresora.

Iako smo specijalizovani servis za remont i zamenu turbokompresora i mašinsku obradu motora, svoja znanja konstantno nadograđujemo i unapređujemo i u drugim oblastima servisiranja automobila, te smo obučeni da rešimo i druge probleme vašeg vozila i tako vam omogućimo kompletnu uslugu servisiranja. Dođite i uverite se zašto smo vaš najbolji izbor.

masinska-obrada-motora-turbo-servis-14
masinska-obrada-motora-turbo-servis-4

OBRADA BLOKA MOTORA

Kada je potrebno da se radi obrada bloka motora, prvo se vrši pranje u ultrazvučnoj kadi, a zatim se vrše merenja kojima se utvrđuje stepen oštećenja cilindra. Na osnovu toga se utvrđuju dalji koraci – da li je moguće uraditi samo razbusivanje bloka na specijalu ili je potrebno izvršiti zamenu hilzni (kod blokova koji se predviđeni za to). Takozvano hilznovanje blokova se vrši izbijanjem starih hilzni ili razbusivanjem bloka i ugradnjom novih na presi, a zatim razbusivanjem hilzne u bloku noževimana vertikalnim bušilicama.

Nakon razbusivanja, blok se premešta na mašinu za honovanje i gde se radi fina obrada cilindra bloka (hilzne) i postiže minimalna hrapavost, ovalnost i visok kvalitet obrade. Završni korak obrade bloka motora je njegovo ravnanje. Na pojedinim blokovima postoje i oštećenja ležišta radilice kada je potrebno da se izvrši proces trnovanja odnosno obrade gnezda radilice.

Dođite i proverite
zašto smo najbolji

placeholder

Više ne morate da brinete, pronašli ste turbo servis koji vas rešava svih muka. Bilo da imate problem sa turbokompresorom, potrebu za mašinskom obradom određenih delova motora, ili bilo koji kvar na svom vozilu, profesionalni i posvećeni majstori Turbo servisa Božec vam u svakom trenutku stoje na raspolaganju.

Pozovite nas na 032/546 10 09, pišite na turbobozec@gmail.com ili dođite da se lično upoznamo na adresi Bulevar oslobodilaca br. 100 u Čačku.

Nudimo vam najbolja rešenja za sve probleme sa vašim vozilom. Turbo servis Božec vam pruža sve.

 • Zakažite servis

  Na raspolaganju smo vam šest dana u nedelji i delimo sa vama svoju stručnost, efikasnost, preduzimljivost i kvalitet rada.

 • Uživajte u vožnji

  Na sve popravke izvršene u našem servisu dajemo vam odgovarajuću garanciju da biste sigurno uživali u vožnji svog ljubimca.

Vrhunska usluga
još od 2003. godine

meseci garancije
godina rada
majstora u timu

Potrebna Vam je mašinska obrada motora?