Remont turbine za Renault Clio

  Gubitak snage motora je najčešća posledica kvara na turbini. Osetićete tokom vožnje da se turbina „isključi“, što je naročito opasno ako ste u preticanju. Ovakve kvarove možete utvrditi samo u turbo servisu gde odmah možete uraditi i remont turbine.

  Kada određeni delovi turbine otkažu, ona se automatski gasi. Auto postaje „lenj“ i ne može da izvuče veće obrtaje. Pokvarena turbina može dovesti i do potpunog otkazivanja drugih delova motora, što je vrlo ozbiljan problem. Čak i kada se problem sa turbinom ukloni posle gašenja i ponovnog startovanja motora, to ne znači da je u potpunosti rešen. Auto nije bezbedno voziti kada se turbina povremeno gasi i kada se to desi prvi put potrebno je odmah uraditi remont turbine u specijalizovanom turbo servisu. Vlasnik Renault Clia 1.5 je imao učestalo gašenje turbine i oprezno je dovezao auto u naš servis u Čačku.

  Znaci da nešto nije u redu sa turbokompresorom bili su vidljivi odmah po dolasku vlasnika, jer je auto išao vrlo usporeno.

  Brzo reagovanje je ključno u ovim trenucima, jer pokvarena turbina može da napravi veliki problem motoru. To bi značilo da pravovremenim remontom turbine možete da sprečite „generalke“ motora koje su izrazito skupe.

  U početnoj fazi se radi dijagnostikovanje kada se utvrđuje tačan uzrok kvara. Pored toga, naši majstori tada rade i kompletan pregled drugih delova motora koji mogu uticati na rad turbine i daju Vam preporuke za eventualne dalje popravke.

  Rasklapanje turbine se stručno zove defektaža i predstavlja glavnu fazu svakog svakog remonta turbine, jer se tada odvajaju oštećeni od neoštećenih delova. Kada se turbina rasklopi, utvrđuje se tip turbine i prema ID broju se nalaze odgovarajući novi delovi. U ovoj fazi se vlasnik detaljno obaveštava o uzrocima kvara i daljim koracima vezanim za servis turbine. Neoštećeni delovi se odvajaju i na poseban način pripremaju za ponovno sklapanje sa novim delovima.

  Defektažom je utvrđeno da Renault Clio 1.5 ima kvar na varijabilnoj gometriji turbine što je direktno uticalo na gubitak snage u vožnji.

  Varijabilna geometrija turbine reguliše pritisak izduvnih gasova koji pokreću osovinu i proizvode veće obrtaje. Takođe, geometrija sprečava preforsiranje turbine kada se pri većim obrtajima proizvodi više izduvnih gasova.

  Remont turbine traje oko dva sata. U nekim kompleksnijim slučajevima može da potraje i duže, ali u svakom slučaju nakon izvršenog servisa turbine, automobil je u potpunosti spreman za vožnju.

  Nakon dijagnostike i defektaže, sledi proces čišćenja,  peskarenja i sušenja neoštećenih delova u specijalnim komorama. Peskarenje je najefikasniji način da se delovi detaljno očiste od masnoće, nečistoća ili korozije. Za to vreme se po ID broju turbine pronalazi novi deo koji će zajedno sa ispeskarenim delovima ići na sto za sklapanje. Za Renault Clio 1.5 pronađena je odgovarajuća geometrija i nakon sklapanja, turbina je bila potpuno spremna za montažu.

  Pre montaže, remontovana turbina za Renault Clio 1.5 je uspešno prošla kontrolno ispitivanje, opterećenje i simulaciju rada pri visokim obrtajima.

  Usledila je montaža kućišta, i nakon 3 sata, vozilo je bilo spremno za vožnju. Vlasnik je dobio detaljan izveštaj o urađenom servisu, kao i garanciju od 12 meseci na servis turbine kao i na sve ugrađene nove delove.

  Turbo servis za Renault Clio 1.5 obuhvatao je:

  • Demontažu turbine
  • Dijagnostiku
  • Defektažu
  • Čišćenje, peskarenje i sušenje
  • Zamenu varijabilne geometrije
  • Kontrolno ispitivanje
  • Montažu turbine
  • Garanciju 12 meseci

  Zakažite turbo servis

  Remont turbine možete zakazati u našem turbo servisu ili nam možete poslati turbinu kurirskim službama ili autobuskim linijama na jednu od adresa

  ČAČAK:
  Bulevar oslobodilaca 100,
  32000 Čačak
  PODGORICA:
  Bjelasička 3, Zagorič,
  81110 Podgorica
  TELEFON:
  +381 60 546 1009
  +382 63 201 999

  Zainteresovani ste za remont turbine?

  Ime i prezime:

  Broj telefona:

  Email:

  Vaša poruka

  CENA SERVISA 220€
  REMONT TURBINE
  MarkaRenault
  ModelClio
  Snaga85KS
  Kubikaža1.5
  Godište2005.
  Tip gorivaDiesel
  Trajanje servisa2h
  Garancija12 meseci
  Tip turbine-
  remont-turbine-bozec

  Imate neko dodatno pitanje u vezi remonta turbine za ovaj model automobila?

  UPOZNAJTE SE SA NAŠIM USLUGAMA

  turbo-servis-bozec-24

  TURBO SERVIS

  Kompletan turbo servis kod nas podrazumeva demontažu i montažu turbine uz remont, kao i kompletnu zamenu oštećenih delova, uz odgovarajuću mehaniku i obučene majstore.

  turbo-servis-bozec-25

  MAŠINSKA OBRADA MOTORA

  Celokupna obrada motora koja uključuje obradu glave, bloka, klipnjača i radilice, vrši se na savremenim mašinama uz adekvatno obučene i iskusne majstore.

  turbo-servis-bozec-27

  POPRAVKA AUTOMOBILA

  Kod nas možete dobiti uslugu kompletne dijagnostike svog automobila uz adekvatno i realno rešenje svih postojećih kvarova, po sistemu ključ u ruke.