Remont turbine za Škoda Superb

Kada se desi da auto nema dovoljno snage pri ubrzanju, tj da ne „vuče“ dobro, znak je da nešto nije u redu sa turbinom. Automobil sam sebe čuva od daljih oštećenja tako što režim rada prebaci u safe mode, čime ograniči performanse automobila.

Kod motora sa direktnim ubrizgavanjem goriva potencijalno može da se javi problem sa turbinom. Kvalitet goriva, ali i nivo pritiska mogu da budu ključni za normalno funkcionisanje sistema turbokompresora. Zapušen EGR ventil ili zaprljana geometrija neki su od najčešćih kvarova na turbini. Kod novijih modela automobila, potencijalno može da dođe do zaglavljivanja krilaca na geometriji zbog zaprljanosti ili nataložene čađi. Svi ovi kvarovi se manifestuju gubitkom snage motora kada nikako nije preporučljivo nastaviti sa vožnjom ni pod kojim uslovima. Potrebno je hitno zakazati remont turbine.

Škoda Superb je službeno vozilo i po rečima vozača imala je često gašenje turbine u toku vožnje pri većim brzinama.

Bilo da se javi safe mode ili ne, ako se desi da vam auto „ne prima gas”, „ne vuče dobro” ili „ugasi turbinu” hitno zakažite remont turbine. Bez obzira na to da li se auto dovede u normalu posle gašenja, nije bezbedno voziti sa ovakvim simptomima.

Ponekad je dovoljno samo čuti šta su vozači primetili tokom vožnje, da bi se znalo koji deo turbokompresora je otkazao. U Turbo servisu Božec se i pored toga radi obavezna dijagnostika, a nakon demontaže, defektaža i remont.

Vlasnik ove Škode Superb je jedna firma iz Čačka, naš dugogodišnji klijent za čiji vozni park smo zaduženi po pitanju održavanja turbina. Demontaža je urađena na licu mesta u našem servisu u Čačku. Nakon što su naši majstori utvrdili tip turbine i serijski broj, usledila je defektaža čime je utvrđeno koji deo turbokompresora je otkazao. Defektaža podrazumeva rasklapanje turbine na delove i utvrđivanje koji delovi su oštećeni, a koji ne. Prednost svakog turbo servisa u Božecu je to što u svakom trenutku imamo na raspolaganju nove delove za skoro svaki tip turbine, tako da bez problema možemo da izvršimo remont turbine za bilo koji model automobila.

Defektažom je utvrđeno da je na Škodi Superb 2.0 došlo do blokiranja geometrije nečistoćama što je dovodilo do čestog gašenja turbine.

Geometrija, tj. krilca su na udaru zbog potencijalnih nečistoća koje ih mogu blokirati. Kada dođe do zablokiranja krilaca, ceo sistem prestaje da radi i auto vam ne vuče i prebacuje se u safe mode, što je signal da odmah treba da zakažete hitan remont turbine.

Remont turbine u Turbo servisu Božec sa demontažom i montažom traje negde oko dva sata. Za to vreme se uradi i kontrolno testiranje kako bi se osiguralo da novi delovi savršeno odgovaraju celokupnom sistemu.

Svaki remont turbine, pa i ovaj za Škodu Superb, započinje čišćenjem i peskarenjem svakog pojedinačnog neoštećenog dela. Detaljno čišćenje od masnoće i korozije osigurava duži rok neoštećenih delova koji se ponovo ugrađuju u sistem. Oštećeni delovi se zamenjuju potpuno novim prema serijskom broju turbine. Kod Škode Superb problem je bila zaprljana geometrija, tako da je urađeno detaljno čišćenje i tog dela. Praksa u Turbo servisu Božec je da se bez obzira na to da li su oštećeni ili ne, obavezno zamene delovi kao što su zaptivači, ležajevi, nosači, karike i odstojnici. Tek tada je to pravi remont turbine koji osigurava bezbednost u vožnji, maksimalnu snagu motora i dugoročnu ispravnost turbokompresora u celosti.

Uspešno remontovana turbina na Škodi Superb 2.0 je ispitana pre montaže na kontrolnom stolu i uspešno ispunila sve standarde ispravnosti pod testom opterećenja i simulacije rada.

Vlasnik je dobio detaljan izveštaj o urađenom remontu, kao i garanciju od 12 meseci. Dobio je i par saveta oko redovnog održavanja vozila i nakon dva sata vozilo je bilo spremno za vožnju.

Turbo servis za Škoda Superb obuhvatao je:

  • Demontažu turbine
  • Dijagnostiku
  • Defektažu
  • Čišćenje, peskarenje i sušenje
  • Zamenu zaptivača, ležajeva, karika, nosača i odstojnika
  • Čišćenje geometrije
 • Balansiranje rotora
 • Kontrolno ispitivanje
 • Montažu turbine
 • Garanciju 12 meseci

Zakažite turbo servis

Remont turbine možete zakazati u našem turbo servisu ili nam možete poslati turbinu kurirskim službama ili autobuskim linijama na jednu od adresa

ČAČAK:
Bulevar oslobodilaca 100,
32000 Čačak
PODGORICA:
Bjelasička 3, Zagorič,
81110 Podgorica
TELEFON:
+381 60 546 1009
+382 63 201 999

Zainteresovani ste za remont turbine?

  Ime i prezime:

  Broj telefona:

  Email:

  Vaša poruka

  CENA SERVISA 250€
  REMONT TURBINE
  Marka Škoda
  Model Superb
  Snaga 140KS
  Kubikaža 2.0
  Godište 2005.
  Tip goriva Diesel
  Trajanje servisa 1h45m
  Garancija 12 meseci
  remont-turbine-bozec

  Imate neko dodatno pitanje u vezi remonta turbine za ovaj model automobila?

  UPOZNAJTE SE SA NAŠIM USLUGAMA

  turbo-servis-bozec-24

  TURBO SERVIS

  Kompletan turbo servis kod nas podrazumeva demontažu i montažu turbine uz remont, kao i kompletnu zamenu oštećenih delova, uz odgovarajuću mehaniku i obučene majstore.

  turbo-servis-bozec-25

  MAŠINSKA OBRADA MOTORA

  Celokupna obrada motora koja uključuje obradu glave, bloka, klipnjača i radilice, vrši se na savremenim mašinama uz adekvatno obučene i iskusne majstore.

  turbo-servis-bozec-27

  POPRAVKA AUTOMOBILA

  Kod nas možete dobiti uslugu kompletne dijagnostike svog automobila uz adekvatno i realno rešenje svih postojećih kvarova, po sistemu ključ u ruke.